2012. 04. 23.

Berlin: bővülhet a Talent-flotta

A három mellett már az ötrészes motorvonatok is közlekedhetnek a német vaspályákon a Szövetségi Vasúti Hatóság minapi döntése értelmében. Így aligha lehet gond a június 3-án nyitó Willy Brandt repülőtér vasúti kapcsolatával, hiszen a DB AG többek között itt vetné be a vonatokat.




Lassan, de halad a Bombardier Talent 2-es motorvonatainak engedélyeztetési eljárása. A Szövetségi Vasúti Hatóság, az EBA újabb altípusok működésére adta áldását. Eddig a nürnbergi S-Bahn-ra és a Mosel völgyibe szánt négy részes és a Brandenburg tartományban működő három részes vonatok kaptak engedélyt.
A legutóbbi próbák eredményeként a 2008-as InnoTranson bemutatott típus ötrészes változata is engedélyt kapott. Ez kiemelkedően fontos volt a közlekedési szövetségnek, a VBB-nek és a DB AG-nak is, hiszen a június 3-án nyitó Willy Brandt reptér (avagy Berlin-Brandenburg International) vasúti kapcsolatát is ezekkel  szerelvényekkel biztosítanák.
A reptéri kapcsolatot a meglévő viszonylatok Schönefeldről az új reptéri állomásra hosszabbításával és az új, Berlin Hauptbahnhof és a reptér között ingázó RE-viszonylattal biztosítaná a napi néhány távolsági járat mellett a Deutsche Bahn AG.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.