2012. 01. 20.

Megint viszik a kábelt

Hét napon belül már harmadszorra s egymás után már második alkalommal az U6-os metró áll le kábellopás miatt Bécsben. A Wiener Linien közlése szerint a Spittelau–Jägerstraße szakaszon lesz pótlás 11 órától várhatóan délután kettőig. A társaság emellett jelentős pénzjutalmat is ígért a kábeltolvajok nyomára vezetőknek.



Szokatlanul sok mostanában a kábellopás Bécsben. Ahogy arról a RegionalBahn Blog beszámolt: a hétvégén az U4-es metrón, míg szerdán az U6-os metró déli szakaszán történt hasonló eset. Ezúttal szintén az U6-oson, de most északon, Spittelau és a Jägerstraße állomások között kell forgalomkorlátozást bevezetni.
A helyreállítási munkák várhatóan 11 órától 14 óráig tartanak, ez idő alatt a viszonylat kettéosztva, Siebenhirten és Spittelau, valamint a Jägerstraße és Floridsdorf között közlekedik.
A két állomás között a sűrűbben közlekedő 35A buszt és a metrópótló járatokat ajánlja a Wiener Linien. Fontos tudni, hogy a pótló járatok nem Spittelautól, hanem a Nußdorfer Straßétól indulnak. Emellett azt tanácsolják, hogy aki teheti, válassza inkább a Schnellbahn-járatokat az U6-os vonala helyett.
Érdemes megjegyezni, hogy a szóban forgó állomásköz részben magasvezetésű, viadukton haladnak a vonatok; részben pedig alagútban, tehát a pályához való hozzáférés meglehetősen körülményes és jó helyismeretet igényel.
(képeink illusztrációk, fotók: Halász Péter)

A Wiener Linien mindezek mellett közölte: mindent megtesz a kábellopások visszaszorításáért, így ahol csak lehet, a réz helyett más, nem annyira kelendő anyagot használnak majd. Emellett ugyancsak megerősítik a biztonsági szolgálat járőreit és sűrűbben ellenőrzik a veszélyeztetett helyszíneket.
A bécsi közlekedési cég emellett 10 ezer euró (mintegy 3 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segít kézre keríteni a kábeltolvajokat.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.